TradeAds Interactive

Bursa de Reclamă

Bursa de Reclamă este o platformă online de intermediere între Publisheri (deținătorii de site-uri) și clienții de publicitate online (Advertiseri sau agenţii). Concepută ca o bursă de publicitate, Bursa de Reclamă are rolul de a facilita fixarea preţului pe piaţa publicităţii online strict pe baza cererii şi ofertei, prin intermediul unui sistem de licitaţie de tip Generalized Second Price.

De ce Bursa de Reclamă?

Publishers

Ai acces la cele mai importante agenţii media din România şi companii multinaţionale.

Algoritmii avansaţi îţi asigură maximizarea veniturilor din publicitate online ţinând cont de condiţiile de pe piaţă.

Dispui de statistici în timp real privind numărul de reclame afişate, numărul de clickuri şi veniturile obţinute.

Nu pierzi timp cu negocieri, implementarea şi monitorizarea campaniilor, semnarea contractelor şi facturărilor.

Advertisers

Prin Bursa de Reclamă puteţi crea campanii de publicitate online pe cele mai mari site-uri din România.

Ai acces la statistici în timp real despre performanţa campaniilor şi targetări complexe ale audienţei.

Algoritmii avansaţi folosiţi de Bursa de Reclamă îţi asigură cel mai bun preţ pentru fiecare reclamă afişată.

Îţi stabileşti singur bugetul campaniei de publicitate online şi preţul maxim pe click sau mia de afişări pe care eşti dispus să-l plăteşti.

Cum funcţionează?

Folosim algoritmi avansaţi pentru tranzacţionarea fiecărui spaţiu publicitar din reţea. Pentru fiecare banner afişat, luăm în calcul criterii precum specificul şi calitatea campaniei de publicitate online, specificul şi calitatea zonelor publicitare, astfel încât să asigurăm întâlnirea cererii cu oferta în cele mai bune condiţii. Rezultatul: sistemul de tranzacţionare de pe Bursa de Reclamă asigură maximizarea veniturilor pentru Publisheri şi, în acelaşi timp, optimizarea costurilor de publicitate online pentru Advertiseri.

Preţurile pentru publicitatea online sunt stabilite prin licitaţii electronice, după principiile GSP (Generalised Second Price). Asta înseamnă că sistemul va afişa reclamele Advertiserilor care au ofertele cele mai mari la publicitatea online, însă la preţurile corecte, adică cele oferite de următorii clasaţi. Sistemul încurajează un comportament de fair-play din partea Advertiserilor, care vor fi stimulaţi să divulge preţul maxim pe care-s dispuşi să-l ofere, însă vor plăti efectiv sume mai mici, în funcţie de ofertele concurenţilor.

Bursa de Reclamă acceptă atât campanii de publicitate online cu plata la mia de afişări (CPM), cât şi campanii cu plata la click (CPC). Acestea concureză între ele, pentru a asigura cea mai bună expunere Advertiserilor cu cele mai bune oferte, cât şi venituri mari pentru Publisheri. Pentru a ajunge la cele mai bune rezultate, folosim criterii avansate de targetare:

targetare geografică

targetare demografică
după vârstă şi sex

targetare contextuală
după specificul paginilor web

Bursa de Reclamă acceptă cele mai populare formate de bannere, care respectă standardele de publicitate online ale IAB. Vezi aici tipurile de bannere acceptate.

Intră şi testează

Fă cunoştinţă cu Departamentul de Cercetare și Dezvoltare

Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere. (A. Einstein)

Află mai multe